Jocul în aer liber contribuie în mod esențial la dezvoltarea armonioasa a abilitatilor copiilor inclusiv dezvoltarea fizică, intelectuală și socială. Dacă pentru un adult plimbările la aer liber, aflarea în natură, jocul reprezintă mijloace de destindere, relaxare, pentru copii acestea sunt  principalele activități pentru cunoaștere, formarea unei atitudini față de natură și afecțiunea față de semenii săi.
Petrecerea timpului în aer liber ajută la reducerea anxietății, oferă timp pentru a se conecta cu ceilalți companioni de joacă și cu natura, dar și presupune mișcare, ceea ce aduce zeci de beneficii sănătății.

Arta stimuleaza si dezvolta imaginatia copiilor, perfectioneaza abilitatile creative si cognitive. Prin arta, copiii invata sa ia decizii, isi asuma responsabilitatea de a duce o sarcina la bun sfarsit, devin mai stapani pe sine si mai disciplinati!

La grădiniţă copilul desfăşoară o serie de activităţi care sunt prevăzute în documentele oficiale (plan de învăţământ,programă şcolară etc.) şi care sunt în continuă adaptare la exigenţele contextului pedagogic. Activitatea reprezintă principala modalitate de organizare şi desfăşurare a procesului instructiv-educativ din grădiniţă. Începând de la mişcări simple motrice sau cu jucării,mici plimbări,discuţii cu alţi copii sau cu adulţi la activităţi de desen,cântat,joc liber sau organizat,toate se constitue într-un ansamblu de acţiuni şi activităţi pe care copilul desfăşoară.

Optionalul de ,,Karate’’ pune accentual atat pe dezvoltarea fizica armonioasa, cat si pe dezvoltarea mentala si disciplinara. Un copil care practica ,,Karate’’ inca din gradinita, mai tarziu va ajunge un om cu mult respect, bun simt care stie sa-si stapaneasca foarte bine emotiile. Antrenamentele pentru cei mici sunt axate pe exercitii fizice, ce imbina utilul cu placutul, copiii receptionandu-le ca pe o joaca.

Sunt un pui de romanas,
Jucaus si dragalas
Si va spun la fiecare
Ca-s istet nevoie mare!
Trai frumos vom imbraca
Si la hora vom canta
Hora noastra romaneasca
Cine-o joaca sa traiasca.

,,Micul bucatar’’ este un optional de gatit care prin joc ii ajuta pe copii sa acumuleze informatii noi. Copiii devin mandri ca urmare a abilitatii lor de a face o gustare pe care ei sau altii o pot savura. Ne-am propus prin intermediul acestui optional, sa dezvoltam intr-un mod jucaus si atractiv, abilitatile si sociabilitatea copiilor.

Vizita la Muzeul National al Satului ,,Dimitrie Gusti’’ i-a impresionat placut pe copii. Cei mici s-au plimbat pe "ulitele satului" si au admirat casele traditionale. Distractia si voia buna au fost ingredientele principale ale plimbarii, iar micutul satuc a rasunat de rasete.

Prin intermediul spectacolelor de teatru si magie copiii invata despre EMOTII descoperind lumi minunate. In aceasta aventura extraordinara, ei intalnesc si personaje deosebite  sunt mai relaxati, mai atenti si mai empatici.

Muzeul de Istorie Naturala ’’Grigore Antipa’’ este unul dintre cele mai fascinante locuri oferite de Bucuresti. Este cel mai mare si cel mai vechi muzeu de acest gen din toate tarile dunarene, reunind peste 3000. 000 de exponate, printre care cea mai bogata si importanta colectie de fluturi din intreaga lume. Vizita la Muzeul National de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa’’ a inseamnat pentru cei mici o fascinanta calatorie prin timp, de la nasterea Universului si pana astazi. Au aflat cum s-a format planeta pe care traim, cum au aparut si au evoluat vietuitoarele.

Cei mici au profitat din plin de zilele calduroase de vara savurand limonada si balacindu-se in piscinele amenajate in curtea gradinitei.
Distractia a fost garantata!

Începutul unui nou an şcolar ne reaminteşte că a sosit momentul să urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaştere. Pentru a atinge acest scop, cei mici, prin ascultare şi receptivitate sunt dornici sa învete din ştiinţa educatorilor pentru a creste frumosi si intelepti.

Gradinița Degețica
Royal Palace

Contact

AStr. Rezervelor nr.42B, Chiajna, Jud. Ilfov, Reper: Zona Militari Residence E gradinitadegetica01@gmail.com  M 0733.003.300M 0769.904.269

On Facebook

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi informatii despre Gradinița Degețica Royal Palace

Copyright © 2024 Gradinita Degetica Royal Palace.
A: Str. Rezervelor nr.42B, Chiajna, Jud. Ilfov, Reper: Zona Militari Residence
E:  gradinitadegetica01@gmail.com 
M: 0733.003.300
M: 0769.904.269